dinsdag 07 apr 2020

logo EnvidaEnvida biedt diensten aan op het gebied van wonen, welzijn en zorg aan cliënten, vooral chronisch zieken en ouderen, in Zuid Limburg.

Klik op afbeelding voor meer informatie (website Envida)

 

logo klusboxSenioren wonen langer thuis in hun eigen vertrouwde woonomgeving.
Middels kleine aanpassingen, hulpmiddelen op maat of een verbouwing helpen wij u op weg naar een veilige en comfortabele woning. De Seniorenklussendienst staat garant voor vakkundige ondersteuning en een vertrouwde uitvoering voor nu en in de toekomst.

Klik op afbeelding voor meer informatie (website Klussenbox)

logo veilig thuisOuderenmishandeling, iets dat vaker voorkomt dan u wellicht verwacht. Zo'n 200.000 ouderen in Nederland hebben hiermee te maken op jaarbasis.
Gelukkig is er tegenwoordig steeds meer aandacht voor.

Bent of kent u iemand die last heeft van ouderenmishandeling of huishoudelijk geweld? Via de website vooreenveiligthuis.nl kunt u aan informatie komen hoe deze vormen van geweld op tijd te herkennen en krijgt u tips hoe hier iets tegen te doen.

"Het houdt niet op, niet vanzelf"

logo maastrichtProcesadviseur werk, jeugd en zorg: uw aanspreekpunt als wij een steek laten vallen
Op 1 januari 2015 heeft de gemeente Maastricht er taken bij gekregen op de gebieden van werk, jeugd en zorg. Het kan ook bij de gemeente wel eens mis gaan. Als u aanloopt tegen dingen die niet kloppen of niet handig zijn, dan kunt u dat melden bij de procesadviseur werk, jeugd en zorg. Wat zij precies doet en wanneer u een beroep op haar doet, leest u in dit artikel.

Wanneer schakel ik de procesadviseur in?
De gemeente wil u goed helpen bij uw vragen over werk, jeugd en zorg. Daarom heeft de gemeente voor elk thema gespecialiseerde medewerkers.

laptop slotU ontkomt er tegenwoordig bijna niet meer aan: internet.

Bij steeds meer zaken wordt van u verwacht dat u het via internet regelt. Of het nu gaat om bankzaken, de belastingaangifte of het bestellen van kaartjes voor het theater.

Senioren ontdekken inmiddels ook dat internet leuk kan zijn, want de kleinkinderen volgen via FaceBook of contact met vrienden en kennissen via e-mail behoort allemaal tot de mogelijkheden.
Het internet staat verder vol met informatieve websites en hobby ideeën. Bijna alles waar u iets over wilt weten is terug te vinden op internet.

wmo z rollator logoOp 1 januari 2015 ging de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning(Wmo) in. Deze regelt de ondersteuning van mensen die langdurig zorg nodig hebben. Uitgangspunt is dat mensen zo lang mogelijk kunnen meedoen in de samenleving. 

Klik op afbeelding voor meer informatie (website gemeente Maastricht)

Wat zoekt u?